Werkwijze .

De geboortekaarten en trouwkaarten worden altijd op maat gemaakt. Zo is het mogelijk om de kaarten helemaal aan te laten sluiten bij jouw feestje. 

Hoe werkt het?

1 - aanvraag

Heb je een kaart gezien die je aanspreekt of denk je dat de stijl past bij de ideeën voor jouw bijzondere moment? Neem dan eenvoudig contact op via het contactformulier.

2 - offerte

Op basis van het ingevulde formulier ontvang je een uitgebreide offerte met een preview of moodboard. Na akkoord op de offerte en preview gaat de ontwerpfase van start.

3 - ontwerpfase

Je ontvangt telkens een digitaal bestand met daarin een voorstel voor de kaart, envelop en accessoires. Met jullie feedback maak ik de aanpassingen om het ontwerp helemaal naar wens te maken. Er zijn 3 aanpassingsrondes inbegrepen.

4 - voorbereiding & betaling

Wanneer het ontwerp en proefdruk (enkel bij digitaal drukwerk) is goed gekeurd stuur ik de factuur. Zodat de voorbereidingen, zoals inkopen van materialen kan worden gestart. In het geval van een geboortekaartje worden de enveloppen al eerder toegestuurd.

5 - drukproces

Na akkoord op het finale ontwerp worden de kaarten gedrukt. Wanneer de kaarten gereed zijn, zal de drukker deze versturen via de PostNL pakketservice.

6 - verzending

Dit duurt ± 1-2 werkdagen bij standaard drukwerk. Ambachtelijk drukwerk en speciale afwerkingen duren langer, ± 5-7 werkdagen.

Meer informatie

Geboortekaarten
Bestel jouw geboortekaartje ruim van tevoren. Dit is in week 30-32 van de zwangerschap. Zo hebben we alle tijd om de kaart samen rustig uit te werken en staat het ontwerp klaar. Na de geboorte zal ik de laatste gegevens verwerken en kunnen de kaarten snel worden verzonden.

Trouwkaarten
Bij trouwkaarten reken ik altijd terug vanaf de trouwdatum. Je verstuurt de trouwkaarten 6-8 weken van te voren. Daar komen 4-6 weken bij voor de ontwerpfase.
Start dus 3-4 maanden van tevoren met jouw aanvraag. 
Save the Date kaarten stuur je een 12-6 maanden voor je bruiloft. 

Spoedaanvragen
Neem voor spoedaanvragen altijd eerst contact op via [email protected]
Dan bekijken we samen of dit past in de planning. Houdt rekening met extra kosten die in rekening kunnen worden gebracht.

Geboortekaartjes
Standaard drukwerk: 2-3 werkdagen
Ambachtelijk drukwerk: 7-10 werkdagen

De geboortekaartjes worden direct vanuit de drukkerij verzonden. De enveloppen en accessoires stuur ik al eerder toe, zodat jij kunt beginnen met de voorbereidingen.

Trouwkaarten
Standaard drukwerk: 5-7 werkdagen
Ambachtelijk drukwerk: 10-12 werkdagen

Trouwkaarten worden (per mailing) in één compleet pakket geleverd tenzij anders afgesproken. 

PostNL
De pakketten worden verzonden door PostNL tegen de tarieven van PostNL. Pakketten worden standaard, na productie, binnen 1-2 werkdagen geleverd. Brievenbuspakketjes kunnen iets langer onderweg zijn. Je ontvangt altijd een track & trace code om de zending te kunnen volgen (buspakjes naar BE hebben geen trackinformatie). 

Tijdens de feestdagen is de drukker gesloten en worden er geen pakketten bezorgd door PostNL. Oh So Pretty Party is niet aansprakelijk voor eventuele vertraging tijdens de verzending.

Wanneer de offerte is overeengekomen, gaat de ontwerpfase van start. Zodra het ontwerp is goedgekeurd stuur ik de factuur, zodat we verder kunnen gaan met de voorbereidingen. 

Op de factuur vind je een handige betaallink of het is mogelijk handmatig een bankoverschrijving te doen. Ik vraag je de factuur zo spoedig mogelijk te voldoen. De kaarten worden enkel gedrukt wanneer de betaling reeds is ontvangen.

Een persoonlijke proefdruk wordt gemaakt aan het einde van de ontwerpfase om zo de beste indruk te krijgen van de uiteindelijke kaart. Na de proefdruk zijn er altijd nog kleine aanpassingen mogelijk. 

Een proefdruk is altijd een full colour afdruk. Goudfolie, letterpers of pregen is niet mogelijk bij een proefdruk. 

Samples
Wil je vooraf het papier en de afwerkingen zien en voelen? Stuur een mail met jouw wensen naar [email protected]. Dan stel ik een pakketje samen met bestaande voorbeelden, zodat je alvast een idee krijgt. 

Naast je geboortekaartje of trouwkaart is het mogelijk bijbehorende onderdelen te bestellen. Denk aan een geboortebord of een welkomstbord. Bedankjes en doopsuiker labels of stickers. Of menukaarten, plaatskaartjes en andere papierwaren die nodig zijn op jouw grote dag. 

Denk je er aan om de gehele stijl door te voeren? Laat dit dan even weten bij jouw aanvraag. Dan denk ik graag met je mee hoe we jouw feestje compleet kunnen maken. 

Wil je ook een stijlvol ontwerp laten maken
voor jouw bijzondere moment?

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikerservaring te geven. Lees meer

ontwerpstudio oh so pretty party

Bedankt voor jouw aanvraag! We komen snel bij je terug.

Tijdens het wachten kun je nog meer ideeën opdoen via onze socials